Deset restorana sa najljepšim pogledom na svijetu


La Costanera


Piše: Mario Miličević, ugostitelj sa preko 20 godina radnog iskustva, i jedan od osnivača POS Sector programa za restorane i barove

Ukratko: Rafinirana kuhinja, odlična usluga, fenomenalan ambijent i pogled osjećaji su koje rado doživljavaju zaljubljenici u putovanja i gastronomiju. Putovanja su ne samo prilika da se vidi svijet i nauči o povijesti i kulturi, to je također prilika da se isproba nešto novo, nove ideje i nova iskustva. Vrijeme je da po ocjeni stručnjaka upoznate restorane sa najboljim kuhinjama i pogledima na svijetu.


1. Marina Bay Singapore

Jedan od najskupljih objekata na svijetu, čija je izgradnja koštala preko 8 milijardi US dolara. Restorani, vrhunska kvaliteta kuhinje i doživljaj ovog kompleksa odmah nakon otvaranja u 2010.g. zauzeli su vodeća mjesta na svjetskim ljestvicama. 


Marina Bay Singapore 01


Marina Bay Singapore 02


Marina Bay Singapore 03


Marina Bay Singapore 04


Marina Bay Singapore 052. Restoran na Chateau Ezza, Eze Village Francuska

Ovaj hotel koji se nalazi na vrhu stijene za penjanje drevnih sela Eze u Francuskoj. Restoran je napravljen od stakla i pruža fantastičan pogled na nebo i more.


Bar restorana Eze Francuska


Restoran Eze Francuska3. Emerald Lake Lodge, Kanada

Savršena planinska kuća za savršeni bijeg u prirodu. Priroda u Emerald Lake Lodge je prekrasna. Iz restorana Mont Burges pruža se jedan od najljepših pogleda u Kanadi.


Planine Kanada 01


Planine Kanada 02


Planine Kanada 034. Al Mahara - Burj Al Arab restoran Dubai

Pogled na svijet podmorja iz svih dijelova restorana uz hranu koju vam priprema kuhar sa Michelin zvijezdama Mansour Memarian zaista su rafinirani. Odijevanje za muškarce i žene tijekom večere je obavezno polusvečano. Sportski način odijevanja nije dozvoljen. Meni je sastavljen od najukusnijih svjetski jela baziranim na plodovima mora.


Restoran akvarium


Restoran akvarium 25. Skyline restoran, Queenstown, Novi Zeland

Mnogi kritičari kažu da ovaj objekt ima jedan od najljepših noćnih pogleda. Meni je izuzetno bogat raznovrsnom hranom, a kao delicija za one sa manje osjetljivim stomakom služi se i bungee jumping.


Skyline restaurant Queenstow 2


Skyline restaurant Queenstow6. Le TK, Tsara Komba Lodge, Madagaskar

Ovaj restoran izgrađen je na brdu otoka popularnog naziva „Otok lemura“. Gosti mogu uživati u prekrasnom panoramskom pogledu i svježoj Slow Foods hrani.


Tsara Komba-Lodge 1


Tsara Komba-Lodge 27. Sirocco Restoran, Bangkok, Tajland

Za mnoge svjetske putnike WOW je riječ koja na najbolji način prikazuje njihov dojam o cjelokupnom osjećaju doživljenom u ovom nadaleko poznatom restoranu.


Restoran Sirocco Bangkok 1


Restoran Sirocco Bangkok 28. Restoran 360 - Toronto, Kanada

Još jedan restoran iz Kanade našao se na ovoj listi restorana sa najboljim pogledom na svijetu. 360 Restoran nalazi se u Torontu. Kanadska kuhinja dominira jelovnikom kao i izbor od preko 400 vina.


Restoran 360 Toronto 1


Restoran 360 Toronto 29. La Costanera Restoran, Montara Kalifornija

La Costanera je peruanski restoran na Montara-u u Kaliforniji. Spada u jedan od najpoželjnijih restorana za Valentinovo.


Restoran La Costanera 1


Restoran La Costanera 210. Restoran Grand Hayatt, Kairo Egipat

Ovaj restoran je 30 metara u promjeru i nalazi se na različitim nivoima hotela Grand Hayatt. Rotira 360 stupnjeva za 75 minuta. Za to vrijeme u mogućnosi ste uživati u predivnog pogledu na rijeku Nil, piramide i cijeli grad Kairo.


Restoran Grand Hayatt Kairo 1


Restoran Grand Hayatt Kairo 2Izvor:   http://possector.com/ba/blog/deset-restorana-sa-najljepsim-pogledom-na-svijetu

 Bulin usluge Danilo © Perla d.o.o. 2012-2018