Boćarica Nives Mladenić osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Finale je od samog početka krenulo baš kako sam zamislila, držala sam Talijanku na distanci, rekla je Nives Mladenić koja je u finalu pobijedila talijansku reprezentativku Caterinu Venturini 13:6


Nives Mladenić na pobjedničkom postolju


Nives Mladenić, hrvatska reprezentativka i boćarica Kastva, osvojila je naslov svjetske prvakinje u discplini pojedinačno klasično na Svjetskom prvenstvu za žene u turskom gradu Manisa. Mladenić je u finalu pobijedila talijansku reprezentativku Caterinu Venturini 13:6.

- A što reći, ostvarila mi se velika želja da još jednom osvojim zlato. Ušla sam u prvu tekmu s malo samopouzdanja, no kako je vrijeme odmicalo glava se posložila i u finale sam ušla s mislima da mogu i puna samopouzdanja, rekla je Nives Mladenić.

- Finale je od samog početka krenulo baš kako sam zamislila, držala sam Talijanku na distanci jer su jogi teški i teško je bilo izdržati do kraja. Znala sam da sam psihički jača od nje, a ona je ušla u samo zagrijavanje već izgubljena i preplašena. Hvala ekipi iz reprezentacije, hvala svima koji su vjerovali u mene, rekla je Nives Mladenić.

Jedina je to hrvatska medalja na Svjetskom prvenstvu u Turskoj jer u paru Mladenić i Vlahek nisu uspjele ući u polufinale. Poražene su od Slovenki Novak i Sodec 13:5. Iva Vlahek nije uspjela ući u finale preciznog izbijanja, u četvrtfinalu je pogodila tek 3 punta.


Izvor: 
http://www.sportcom.hr/regionalni-sport/ostalo/bocanje/nives-mladeni%C4%87-osvojila-zlatnu-medalju-na-svjetskom-prvenstvu-u-bo%C4%87anju.html

 Bulin usluge Danilo © Perla d.o.o. 2012-2018