Muzej antičkog stakla Zadar

Muzej antičkog stakla u Zadru


Muzej antičkog stakla u Zadru. Jedinstvena kulturna institucija ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu.Muzej je specijaliziran sa svojim postavom i predstavlja jedinstvenu zbirku od oko 2000 različitih staklenih predmeta iz doba antike, koji potječu od I. stoljeća prije Krista do V. stoljeća poslije Krista. Izloženi su jedinstveni stakleni predmeti iz antičkoga doba pronađeni na lokalitetima u Zadru, Ninu, Starigradu podno Velebita i Asseriji kod Benkovca. Muzej ima još oko 2000 staklenih predmeta pohranjenih u svojim prostorijama.


Na 2575 četvornih metara ukupne površine, Muzej antičkog stakla u Zadru osim izložbenih prostorija ima specijaliziranu knjižnicu, kongresnu dvoranu, radionicu za puhanje stakla i suvenirnicu.


Muzej je projektirao arhitekt Branko Silađin, a smješten je u obnovljenoj i dograđenoj povijesnoj palači obitelji Cosmecendi.


Replika antičkog stakla dobila je nagradu za najbolji suvenir u akciji Hrvatske turističke zajednice Plavi cvijet 2008. godine.Izvor:  http://www.tzzadar.hr/hr/vodic/atrakcije/27-05-2009/muzej-antickog-stakla-zadar

 Bulin usluge Danilo © Perla d.o.o. 2012-2018